Click to show Menu

To af de store idrætsorganisationer i Fredericia indleder en periode med masser af dialog og forhåbentlig gode forslag til initiativer på idrætsområdet i Fredericia. Dette sker, da Casper Due Nielsen, idrætskonsulent i SIF og John Risberg, uddannelseskonsulent i FIA vil kontakte de mange idrætsforeninger i Fredericia for at invitere sig selv på besøg.

Begge konsulenter håber på at de kommende besøg kan være med til at give nogle indspark til kommende initiativer:

”Klubbesøgene var på et nyligt bestyrelsesseminar i FIA et stort ønske fra bestyrelsen, da der de seneste år har været store forskelle i tilslutningen til vores uddannelser og kurser. Derfor vil vi i FIA meget gerne lave en kortlægning af uddannelsesbehovet blandt lederne i idrætsklubberne. Dette skal være med til at sikre, at vi holder fingeren på pulsen blandt de idrætsledere, som vi hele tiden ønsker at hjælpe med relevant uddannelse” udtaler FIA-konsulenten.

Tilsvarende er der hos SIF, et stort ønske om at komme ud til klubberne for at følge op på den nyligt vedtagne Kultur og Idrætspolitik i Fredericia Kommune.

”I forlængelse af den vedtagne Kultur- og Idrætspolitik, har vi i SIF, et stort ønske om at få taget temperaturen på vores medlemsforeninger. Gennem klubbesøgene håber vi, både at få nogle eksempler på succesfulde tiltag i foreningerne, som andre vil kunne lære af, men også en dialog omkring de udfordringer, som klubberne oplever i deres hverdag, og som vi som idrætssamvirke måske kan være med til at afhjælpe” slutter SIFs idrætskonsulent.

Klubbesøgene er som udgangspunkt tiltænkt som et indlæg på et bestyrelsesmøde i klubben, men der er også mulighed for at invitere andre ledere fra klubben med til mødet.

De to konsulenter vil i den kommende periode tage kontakt til klubberne, for at få lavet aftaler om klubbesøgene, men interesserede klubber kan allerede nu booke et møde ved at kontakte Casper på tlf. 61 33 59 95 eller mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Info om samarbejdet:

SIF er en sammenslutning af idrætsforeninger i Fredericia Kommune, der arbejder for at skabe de mest optimale forhold for at medlemsforeningerne kan tilbyde deres aktiviteter. FIAs mission er at gøre idrætsuddannelse til en mærkesag i idrætsklubber og for idrættens aktører i Fredericia Kommune.

Organisationerne er gået sammen i et samarbejde om at få taget temperaturen på Fredericias idrætsforeninger og derigennem sætte fokus på lederuddannelse, succeshistorier og udfordringer fra klubbernes dagligdag.

Nærmere information:

Idrætskonsulent SIF, Casper Due Nielsen, 61 33 59 95, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

FIA-konsulent, John Risberg, 29 73 95 80, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Fredericia Idrætslederakademi udbyder i 2016 en kursusrække for frivillige ledere. Kursusrækken er bygget op om fire moduler med hvert sit fokusområde. Modulerne kan både tages samlet og hver for sig, og er dermed fleksibelt anlagt. Der tilbydes ét modul før sommerferien, mens de resterende tre moduler ligger i perioden efter sommerferien.

FIA har ansat ny medarbejder til at varetage opgaver i forbindelse med gennemførsel af kurser, uddannelser og den daglige drift.

FIA har i januar og februar måned gennemført "Hjælpeinstruktøruddannelsen" i samarbejde med Gymnastikforeningen 94.

Kurset blev gennemført af FIAs konsulent John Risberg, og forløb over 2 moduler. Kurset var tilrettelagt som en teoretisk gennemgang af emnerne 'Viden i formidling', 'Når skaden er sket', 'Foreningsarbjede' samt 'Børn og træning'.

Hermed fik de unge mennesker indsigt i hvordan en forening ønsker, at deres hjælpeinstruktører agerer og opfører sig i dagligdagen, når de repræsenterer foreningen.

De ti deltagere modtog efter end uddannelse diplomer fra FIA (se billedet).

Kurset blev gennemført som et pilotprojekt under FIA, og efter evaluering vurderes det, om kurset skal udbredes til alle idrætsforeninger. Hvis din forening allerede nu kunne være interesseret i et lignende kursus i jeres forening hører vi gerne fra jer.

Skriv en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., så vil vi vende tilbage hurtigst muligt.

FIA.dk har været igennem en ansigtsløftning og kan nu ses i sin fulde størrelse.